Članstvo
158
page-template-default,page,page-id-158,bridge-core-1.0.4,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Članstvo

Klub Toastmasters Ljubljana omogoča posameznikom, da pridobijo veščine, ki jih potrebujejo, da postanejo samozavestnejši javni govorci in boljši voditelji na vseh področjih svojega življenja. Toastmasters je preizkušen izobraževalni program, ki obsega dva pomembna stebra: Komunikacijo in vodenje.

Cilj kluba je prenesti dolgoletno bazo znanja na člane kluba z namenom, da posamezniki razvijajo svoje potenciale. Temu so prilagojena tudi naša srečanja.

Redna srečanja potekajo po predhodno pripravljenem programu. Našo hierarhijo nadgrajujemo z individualnim mentoriranjem, tekmovanji, zunanjimi gosti in obiskovanji drugih Toastmasters klubov.

KAKO POSTATI ČLAN?

Udeležite se srečanja kot gost

Toastmasters klub sestavljamo člani, ki želijo učinkoviteje komunicirati, izboljšati svoje predstavitvene spretnosti, povečati svoj vodstveni potencial, postati uspešnejši v svoji karieri in dvigniti svoje sposobnosti motiviranja in prepričevanja. Pozivamo vas na “preizkusno vožnjo”. Bodite naš gost oz. gostja in se prepustite, da vas popeljemo skozi program srečanja. Tako boste spoznali, kako klub deluje, pridobili nove prijatelje in vse potrebne informacije.

Izpolnite prijavnico

Član kluba postaneš, ko izpolniš člansko prijavnico in poravnaš letno članarino. Višina članarine je odvisna od meseca tvoje včlanitve v klub. Klubsko leto se začne z mesecem septembrom. Letna članarina za Toastmasters club Ljubljana znaša 200 evrov. Imaš pa tudi možnost istočasne včlanitve v Toastmasters Business Club s plačilom 100 evrov.

Pridobite izobraževalni material

Kot član kluba si deležen online izobraževalnega programa ter dostopa do portala EasySpeak™ in Pathways, ki omogočata sledenje tvojemu napredku. Kot nov član dobiš mentorja, ki te popelje skozi prve korake izobraževalnega programa in te pripravi na tvojo pot govorništva. Po vsaki opravljeni stopnji v izobraževalnem programu Pathways, prejmeš uradni certifikat družbe Toastmasters International, ki ga lahko uporabiš za lastne namene.

Redno obiskujte srečanja

Člani kluba se redno srečujemo na stalni lokaciji, organiziramo sezonske govorniške maratone, skupinsko obiskujemo druge mednarodne klube, mednarodne konference ter druga formalna in neformalna srečanja.

MENTORSTVO

V Toastmasters klubu podpiramo medosebno učenje in podporo vsem članom na njihovi individualni poti razvoja in učenja. Vsak nov član ima možnost dodelitve izkušenega mentorja. Ta mu pomaga pri razumevanju izobraževalnega materiala, ga seznani s potekom srečanj in delovanjem kluba, hkrati pa mu nudi podporo in poda povratno informacijo. Na začetku procesa skupaj postavita cilje, ki jih nov član želi doseči na svoji poti govorništva, predvsem pa je mentor vedno na voljo za vaša vprašanja, vzpodbudo in razreševanje težav pri javnem nastopanju.

 

Prednosti mentorstva v klubu Toastmasters:

  • Podpora učenju in razvoju komunikacijskih in drugih veščin novim članom ter krepitev njihove samozavesti;
  • Priložnost za učenje in razvijanje novih veščin obstoječih članov, mentorjev
  • Priložnost za rast in širjenje kluba ter krepitev dobrih odnosov med člani.

 

Mentorstvo je vzajemni proces učenja in zahteva aktivno sodelovanje obeh članov. O načinih sodelovanja in o intenzivnosti podpore ter usmerjanja se mentorski par dogovori individualno na srečanjih.

TOASTMASTERS POTI IN PROJEKTI

 

Na spletni strani toastmasters.org imaš na voljo 11 različnih poti. Glede na tvoj interes in cilj, ki ga želiš doseči, se za želeno govorniško pot odločiš sam. V oporo ti je tudi spletni vprašalnik, ki te usmeri na pravo pot glede na tvoje osebnostne značilnosti in dosedanje izkušnje z javnim nastopanjem.

 

Ponujamo vam 11 različnih poti: